ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!divendres, 6 de juliol de 2007

Hip Hop, el Summer en dansa

La professió de ballarí o de ballarina és una de les més dures i difícils que existeixen. A diferència de la major part dels estudis reglats actuals aquesta comença, per anar be, cap allà els quatre o sis anys com a molt i el període formatiu no acaba fins el moment en que el professional decideix retirar-se del món de la dansa. A més, en la seva vessant clàssica, la més coneguda per la majoria dels espectadors, té una component d’infelicitat constant per part dels seus protagonistes, hores i hores de classe, correccions, problemes ossis, musculars, etc. És en els darrers decennis del segle passat que en el nostre petit país es descobreix i agafa força la dansa contemporània. Des d’aquell precursor Ballet Contemporani de Barcelona fins els actuals Cesc Gelabert, Nats Nuts o la mateixa i palamosina Olga Cobos han passat uns anys on el contemporani s’ha difós, quedant malauradament reduït a un grup reduït de públic entès que el segueix habitualment.

L’actuació del Grup Estilo a la Esplanada del Moll ha estat tota una sorpresa en la inauguració del Palamós, Summer Dance 07. Guanyadors de tres campionats d’Espanya i un d’Europa és un grup famós (en resposta a una de les preguntes que el públic anit). Tots ells treballen en la docència, però també participen habitualment en altres espectacles, en publicitat i en el cinema. La frescor que desprèn, el concepte didàctic, la qualitat de tots i cadascun dels seus membres fan que aquest espectacle sigui capaç de traslladar a un públic encuriosit i estiuenc cap a un món, el de la dansa, desconegut per la majoria. A això ajuda sens dubte, aquest “passar-ho be” que desprenen els artistes dalt de l’escenari, lluny d’aquells somriures obligats, “pintats”, que s’usaven en la dansa clàssica per dissimular el dolor que comporten les seves tècniques. Podem dir tots els que hi fórem,què avui sabem què és el Hip Hop i ens atrevirem a descobrir-lo en veure’l en videoclips i anuncis televisius.

El Hip Hop, com explicaren els mateixos intèrprets, és un estil de vida on entre altres hi entra la dansa. Al Hip Hop s’hi pot accedir a partir de qualsevol edat. El Hip Hop és una eina molt rica d’expressió a partir de ritmes musicals, instrumentals o vocals, que permet a la gent més jove incorporar-se al món de la dansa de carrer com a porta en alguns casos a altres estils més acadèmics.

Però potser el més important d’ahir no estava dalt de l’escenari sinó a baix, a l’Esplanada del Moll. Si poguéssim sumar les edats dels dos centenars d’espectadors que envoltaven el malmès (i perillós) escenari del Departament de Turisme, i dividir-ho per la suma de tots els que hi eren, veuríem que la mitjana d’edat era baixíssima. Aquesta és una demostració de què quan es fan coses que realment interessen a la joventut, aquest hi és present. Des de nens i nenes, passant pels i les adolescents i els i les joves, tots romangueren atents de principi a fi. Ah! i aquest cop sense alcohol.

Queden un grapat d’actuacions a més dels tallers del Palamós, Summer Dance. Aprofitem-los!
Salut!