ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!diumenge, 12 d’agost de 2007

Música experimental una experiència sensual: Tactequeté?


Un cop més la vila de Palamós sobreposava activitats. Mentre el Departament de Cultura programava aquest concert, a una hora semblant el de Turisme en programava un altre (aquell gratuït) al Passeig del Mar. Tot i estar al bell mig de la temporada turística, aquesta descoordinació feu que tant sols el públic habitual als concerts de Joventuts Musicals fes cap al Institut. Tant difícil és una bona coordinació? És Turisme qui ha de programar concerts, actuacions musicals i altres actes “culturals” durant l’estiu? Sota quins criteris d’actuació?

El concert que oferí el conjunt Tactequeté? a l’amfiteatre del pati del IES de Palamós aconseguí penetrar lentament fins a eriçar la pell de cadascuna de les persones que pogueren gaudir de la fusió de ritmes, sons, veus, sorolls i màgia dels seus intèrprets. Una mescla d’estils musicals entre el Chill-out i els temes més ètnics, amb un rerefons mediterrani. Esquitxat per un munt de sorpreses instrumentístiques com les voladores, trossos de fusta de diferents mides lligats amb una corda que es fan girar a diferents velocitats i xiuxiuegen amb el seu tall de l’aire; o els grans tubs de plàstic reciclats, que picats per un dels seus extrems amb una sabatilla de bany de goma, produeixen un so greu i escalat; o la “mopa” convertida en contrabaix, o el tub arrugat d’instal·lació elèctrica que fa funcions d’instrument de vent, entre d’altres. Un espectacle com el que es veié la nit de dissabte era perfectament apte per ser programat en un espai obert, nocturn,gratuït i central.

Tactequeté? va demostrar que la música experimental no té perquè ser avorrida. Els tocs d’humor que incorpora durant el concert fan que aquest s’ajusti més al concepte de representació que al concert. Amb un inici molt suau, proper al Chill-out, els temes agafaren força en el transcurs de la representació. La incorporació de melodies, a partir dels instruments de vent més variats, ajudaven a aquella base rítmica expressiva. Entre els intèrprets hi havia aquella química imprescindible per transmetre les vibracions positives a un públic que s’integrà paulatinament en aquell univers musical.

Una bona proposta sonora, arriscada, valenta i sensual que hauria encantat a un públic més general, i que podria haver estat una porta d’entrada a persones desconeixedores d’aquest estil musical. Potser una altra vegada...

Salut!
Imatge extreta de la Web: www.tactequete.com

1 comentari:

Therese ha dit...

Hola Catalanes... os escribo desde Boston, (USA), pero vive en Barcelona 5 anos hasta ahora... y lo siento MOLT que no puc escribir bien en catala aun..

Pero estic ententando...no? heheh... Solo queria compartir esto con vosotros... He encontrado un Cancion Gratis de Taqtequete y esta guapissimo!! Disfrutalo!!


Caxixis aqui!!!