ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dilluns, 15 d’octubre de 2007

El Gran Secret de Comediants

Descobrir quin era aquest gran secret gairebé omplí el Teatre Municipal La Gorga de Palamós. La signatura de Comediants és una garantia de qualitat arreu del món. Pocs minuts desprès del mil·limetrat ensurt inicial, l’espontani actor sorgit del fons del pati de butaques explicava al públic l’estreta relació que hi ha entre el teatre i l’amor: la dificultat d’expressar el sentiment i l’estat eteri de l’enamorament entre els humans sense la inestimable ajuda de la representació teatral. Què ridícula pot sentir-se una persona per dir un “t’estimo”! Per això es varen inventar els musicals, comentà un actor. Amb tot, els musicals i la vida real solen tenir poc en comú. L’obra incorpora un repàs de la història del teatre, del ritual al teatre modern, demostra que encara avui fem servir tot un seguit d’arquetips per expressar el nostre amor a una altra persona. Dins aquest repàs tot un seguit de picades d’ull a textos clàssics, una utilització de diferents tècniques i estils: del teatre grec amb coturns i la Comèdia de l’Art, passant pel drama shakespirià, el clown, i acabant en el teatre contemporani i el teatre “modern”.
Teatre Professional del tot, usant la curiosa classificació que trobem en el llibret de programació de La Gorga. Actors, tècnics, escenografia, il·luminació, vestuari, attrezzo formaven un conjunt heterogeni de gran nivell. L’espectacle presenta un ritme envejable, que sap combinar perfectament els temps, tant de les escenes com de les transicions entre elles. Quan no cal destacar algun dels ingredients del plat, significa que l’equilibri, la cocció i la presentació són correctes.
Realment el gran secret de Comediants és l’amor pel Teatre. Un amor autèntic, amb passió permanent, amb un lliurament ple, un amor gairebé utòpic. Des de la seva creació aquesta companyia ha aprofundit en les arrels de la representació, en el ritual tant propi com estranger. Han incorporat dins els seus espectacles l’essència i la tècnica del fet teatral. Darrera o davant d’aquesta companyia es troba en Joan Font, home de teatre que ha dirigit o co-dirigit la companyia des dels seus orígens i que ha trepitjat les taules i l’asfalt d’arreu del món. El seu àmbit de treball s’ha estès des de l’actuació al carrer fins els escenaris d’òpera, passant pel teatre, el cinema i la televisió. Ell ha estat capaç d’aconseguir fer un espectacle interessant, reflexiu i una condició difícil de vegades de sumar a les anteriors: molt divertit.

Salut!