ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dilluns, 30 de juny de 2008

Tornen els enfrontaments entre banyistes i embarcacions

És llastimós per aquelles persones que estimem el mar que un mal us d'ell per part d'algunes persones que pretenen ser navegants provoquin situacions com la que a continuació denúncia, un cop més any rere any, l'Associació Salvem El Crit - Aritjol. Cal que tots plegats fem una reflexió que ens porti a tenir clar quan sortim a navegar que el mar no és nostre i que cal compartir-lo i respectar a les persones. Cal que recordem que cada cop que llencem el ferro per fondejar podem estar malmeten les posidònies, que el navegar a motor prop de les platjes o cales esdevé perillós per les persones que s'hi estan banyant. Potser només cal que hi possem el seny equivalent al dels conductors (amb els Mossos d'Esquadra patrullant i els radars connectats).
Tornen els enfrontaments entre banyistes i embarcacions

Una temporada més, la deixadesa de l'administració i l'incivisme i la ignorància d'una gran majoria de navegants ha propiciat que es repeteixin els vergonyosos enfrontaments i tensions entre banyistes i embarcacions a l'espai protegit de Cap Roig -- Castell, concretament a Cap de Planes i el Crit. Alguns ajuntaments, tot i estar en plena temporada, encara no han instal·lat balises de protecció, fet que ha permès que aquest migdia les embarcacions envaïssin la majoria de cales i les millors zones de bany de l'espai natural, causant important molèsties i posant en perill la seguretat de la resta de ciutadans que es volien banyar o observar el fons marí, molts dels quals havien fet el sacrifici d'accedir-hi a peu o en bicicleta. Com era d'esperar, finalment la situació s'ha tornat insostenible, degut a la gran concentració d'embarcacions, moltes s'han apropat fins a pocs metres de la sorra, i aleshores alguns banyistes han acabat esclatant davant tanta prepotència i falta de respecte dels seus tripulants amb els quals s'han acabat enfrontant verbalment i s'allunyessin de la costa. I és que *hi ha masses embarcacions, molta ignorància, molt poc civisme, una normativa obsoleta i cap control, per això, davant tanta incompetència de les administracions responsables, el millor que poden fer els banyistes es seguir expressant molt més sovint i públicament la seva indignació i reclamant el seu dret a banyar-se i nedar amb tota seguretat i tranquil·litat "allà on responsablement dessitgin"*. Si cal establir límits és a les embarcacions, no als banyistes, prou emprenyats per les meduses i la bruticia. S'ha d'actualitzar i fer més restrictiva la normativa de navegació, s'han de foragitar les embarcacions d'esbarjo d'arran de costa i prioritzar-hi les activitats més sostenibles i respectuoses, com el bany, l'snorkeling o el kaiac, a la fi i al cap el nombre és molt superior que el d'embarcacions, en canvi aquestes gaudeixen de molts més drets i d'espai, a pesar de contaminar i deteriorar molt més el medi ambient, un fet tant absurd que només respòn als fort interessos econòmics que giren entorn aquest sector.
Josep Maria Piferrer
Salvem el Crit -- Arítjol
Palafrugell