ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!divendres, 25 de juliol de 2008

Polítiques anti-naturistes.


Any rere any apareixen notícies sobre la supressió d’espais naturistes (nudistes). La meva opinió al respecte, expressada públicament més d’un cop, és que l’accés a la platja, muntanya o espai públic qualsevol ha de ser lliure per les persones naturistes, nudistes, tèxtils, familiars o com en vulguem dir. El fet és que la legislació estatal no contempla cap tipus de restricció contra el plaer de viure nu. De fet, segons explica la premsa, un programa de Televisió de Catalunya manté aquest estiu com a plat principal la presència de dos ciclistes nus durant aquest estiu voltant pel territori.

El nu està àmpliament acceptat a la nostra terra. Per un infant una persona nua no és més que una persona nua. De ben petits se’ls ensenya els noms de les parts del seu cos sense cap tabú. Som els adults, hereus d’una educació cristiano-judàica, qui veiem més enllà del nu connotacions i impulsos sexuals on, per si mateix, no existeixen. És a partir d’aquesta premissa on es munta la justificació de familiar. Sota una presumpta protecció dels infants s’argumenta que la presència de cossos nus en una platja destorba, atempta contra el civisme. Realment a qui molesta la visió de cossos nus? Si com a persona, per les teves conviccions morals, et molesta la presència de persones nues. Per què vas a posar la tovallola just al seu costat? Com és que tenint la llibertat de triar entre milers de platges on no hi ha persones nues, vas expressament a aquelles on sí que n’hi ha? Segurament, és una suposició, per la morbositat que aquest fet produeix a l’adult o adulta.

En Josep Obiols, regidor de Medi Ambient i Paisatge de l’ajuntament de Sitges, desprès de muntar una retolació que indica que la llegendària Cala Balmins d’aquella població és ara una platja familiar no dubta a precisar posteriorment que la denominació de platja familiar "significa que està oberta a tot tipus de públic, nudista o no". I fins aquí seria del tot correcta si no fora perquè tot seguit afegeix: "Encara que el codi penal espanyol no castiga el nudisme, demanem l'ús del banyador per dutxar-se o anar al xiringuito per respecte i higiene". Algunes persones que es dediquen a la política haurien de saber distingir els valors. Què significa “respecte”? Per quin motiu jo puc banyar-me i prendre el sol -segons afirma ell mateix- totalment despullat, però en acostar-me a la dutxa haig de cobrir alguna part del meu cos per llevar-me la sal i la sorra del meu cos. Es dutxa a casa seva amb banyador per respecte, pudor o moral, o ho fa com la majoria de les persones “normals” despullat? I respecte a l’higiene qualsevol naturista segurament li podria donar uns bons consells sobre higiene corporal Sr. Obiols la nuesa no és cap delicte. La nuesa al natural -potser per això els nudistes prefereixen anomenar-se naturistes- no té perquè ofendre a ningú. Ha vist vostè una persona de 70 anys nua? Creu vostè que un cos que ha viscut bona part de la seva vida pot atemptar els seus instints. O potser és vostè dels que pensa que només tenen dret a despullar-se els cossos de nois i noies joves i adolescents, els quals no falten al respecte de ningú? Potser en el fons de persones que són capaces d’acusar a les entitats naturistes per disposar d’algunes platges dels milers que es troben en tot el litoral de l’estat que a més mai són les millors comunicades i a les quals cal “peregrinar” per arribar-hi. Si algú en té algun dubte sobre el pensament d’aquest polític només li cal visitar http://www.playasfamiliares.org/ per entendre quin és el fons de la qüestió.

Desconec quin és el partit al que pertany aquest home, però me’n puc fer una idea de la seva mentalitat. És una llàstima que en un país democràtic es confirmi la màxima de que sempre té els polítics que es mereixen.

Salut!
Resum publicat a El Punt- Comarques Gironines el 30/07/08