ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dimarts, 16 de setembre de 2008

Justícia versus llibertat.


El Tribunal Suprem ha ratificat la il·legalitat del partit Acció Nacionalista Basca (ANV) basant-se en què diuen és hereu de l’antic Herri Batasuna ja en situació d’il·legalitat des del període de direcció del Partit Popular a l’Estat. La llei de Partits, aprovada per majoria al Parlament espanyol, demostra ser un cop més una eina electoral al servei dels partits majoritaris. Aquests, que semblen desitjar un país bipartidista tipus els E.E.U.U. o fins fa poc la Gran Bretanya, han fet mans i mànigues per retirar l’opció política del 12,5% de la població d’un territori que consideren espanyol. Amb l’excusa del suport a una organització terrorista diferents sigles de partits han anat caient des que fou aprovada la llei l’any 2002. Avui ANV i segurament demà el Partit Comunista de les Terres Basques seran apartats d’un sistema democràtic que és incapaç de destriar entre els poders executiu i judicial, posant el segon al servei del primer.

Valorant el perill que suposa per un estat el terrorisme, el qual condemno, les actituds poc equivalents amb d’altres entitats polítiques com Falange Española i d’altres a la seva ombra -per citar-ne una de concreta- suposen un greuge que a més es tradueix en un distanciament del sistema democràtic. Per què un partit d’ideologia feixista (que nega el sistema democràtic de partits) pot participar lliurement en unes eleccions democràtiques? A d’altres països europeus l’enaltiment del feixisme o del nazisme està condemnat per la seva legislació. El gran pecat dels partits abertzales és la no condemna dels atemptats de la banda terrorista. Els partits d’extrema dreta, Partit Popular inclòs, hores d’ara encara no han condemnat el cop d’estat del General Franco del 18 de juliol de 1936, en el qual es produïren un nombre de víctimes exponencialment superior a les comeses per ETA. Per què els uns són apartats dels sistema democràtic prohibint-ne la seva existència i els altres gaudeixen de tots els privilegis? Arguments com que aquells que recolzen el terrorisme no poden disposar de les prerrogatives econòmiques que tenen els càrrecs electes haurien de ser aplicades al conjunt dels partits polítics.

És trist i lamentable que uns jutges puguin decidir sobre la voluntat i les idees de més de cent cinquanta mil electors fent-los fora d’un sistema democràtic que tenen l’obligació de defensar. Aviat ens tocarà el torn a nosaltres. Uns quants jutges decidiran tant per sobre de la sobirania popular expressada en Referèndum -aquest legal-, com per sobre una votació dels Parlaments català i espanyol sobre el nostre Estatut. La Justícia d’un país democràtic ha d’estar al servei del ciutadà i defensar el què per consulta electoral ha decidit. Mai hauria de prohibir l’expressió de la voluntat d’aquests amb un respecte total al principis de llibertat de consciència, d’expressió, reunió i associació. Mai en un estat democràtic. Reflexionem!

Salut!