ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dimarts, 23 de juny de 2009

Havaneres sorolloses


Tradicionalment el primer dia d’estiu, el 21 de juny, es celebra al Port de Palamós una cantada d’havaneres dalt d’una barca. Aquesta cantada coincideix en data amb la celebració del Dia Internacional de la Música que presenta en bona part del món occidental un important nombre de concerts i manifestacions musicals de tota mena en ciutats i viles de tota mesura.

El lloc triat, l’esplanada davant del Museu de la Pesca, amb l’escenari dalt d’una de les dues barques de pesca allà amarrades presentava un marc magnífic per l’esdeveniment. Fins i tot la ressaga de la tramuntana que havia bufat durant tot el dia proporcionava un moviment cadenciós de capcineig que semblava acompanyar el ritme de les havaneres. El grup, el Port Bo altra cop -potser caldria donar entrada a noves veus locals -, feu desfilà una rere l’altra un grapat de cançons marineres, havaneres i fins i tot un xotis. Cançons de mar, d’amor i picaresques, bona part d’elles conegudes i corejades per l’ampli públic que omplí el moll.
Tot plegat un espai idíl·lic si no fos perquè les atraccions de la fira són massa pròximes a aquest. La fressa de fons era important tot i distorsionava el so net de les veus i la guitarra. Fins i tot els artistes en feren referència durant la seva actuació. D’altra banda, la coincidència en diumenge feu que bona part del nombrós públic ocupés zones des d’on la visibilitat era molt parcial d’allò que passava dalt el vaixell-escenari.
Una activitat tradicional que potser caldria ampliar durant tota la jornada amb altres concerts per tota la vila, possibilitant l’audició de música en directe més enllà de les havaneres i sardanes. Potser d’aquesta forma valorarem mancances de la nostra vila com l’escola de música.