ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!divendres, 26 de juny de 2009

La perla de Tasmània: teatre.


Sessió de Festa Major al Teatre de La Gorga de Palamós. El col·lectiu de gent gran proposaren la representació de l’obra de Kim Planella, “La perla de Tasmània”. Una comèdia amb bonics moments dramàtics que reflexa la vida quotidiana d’un grup de persones grans en una residència. L’obra, escrita a Palamós segons explicà breument l’autor abans de començar, pretén fer pública les inquietuds vitals d’unes persones sabedores del seu final, mes o menys proper, dins l’establiment. El text, magnífic, entraria de ple en una tradició molt pròpia del teatre català, el costumisme.

Desprès d’una presentació dels trets principals dels personatges, l’obra s’endinsa sota l’excusa de la entrada a la residència d’una coneguda actriu de cinema -La perla de Tasmània-, en un seguit de tripijocs dels seus personatges que estimen, imiten, critiquen l’element pertorbador. Cap el final de l’obra aquesta adquireix un to més dramàtic en descobrir-se el motiu de la presència de la vella actriu en el centre: l’Alzheimer.

Del treball dels actors i actrius cal dir que el seu nivell d’interpretació no és, potser, el valor més destacat. Però cal recordar que allò que és important pels alumnes del curs de teatre de la Llar Municipal de la Gent Gran no és la representació en sí mateixa, sinó el treball durant tota la temporada d’assajos, la memorització del paper, dels moviments, de les pauses. La construcció dels personatges i el reconeixement dels diferents arquetips descobrien un profund coneixement de la realitat viscuda per qualsevol persona que visita per un familiar o amic uns residència geriàtrica. Per tot plegat mereix un fort reconeixement la monitora-directora d’aquest curs.


Valorem molt positivament el treball d’aquest grup de persones grans que han tingut les ganes i el valor de pujar a un escenari com el de La Gorga. Cal felicitar també a la Regidoria de Cultura per la programació teatral d’aquests dies i per la seva col·laboració amb la inclusió d’aquest acte dins la Festa Major, que possibilità veure un auditori ple fins el galliner.