ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!divendres, 18 de desembre de 2009

El Next Wave.Un gran vaixell de vela ocupa un bon tall del moll del port de Palamós. És un vaixell forani, anglès, amb el seu robust buc d’acer. Aviat farà dos mesos que és amarrat. Potser més d’un s’hi ha apropat, alguns fins i tot han estat capaços de parlar amb els tripulants i han estat convidats ràpidament a pujar a bord. Els seus mariners són gent amable, oberta, d’orígens ben diferents que confereixen l’oportunitat de comunicar-se en diferents idiomes. El vaixell duu un nom poètic “Next wave” (propera onada). Venen de lluny, de Liverpool i la seva tasca és ben diferent, segurament, a aquella que podíem esperar. No fan investigacions biològiques, ni estudien el relleu marí. Tampoc és ben bé un vaixell escola. El vaixell forma part d’una organització religiosa, la Marine Reach Ministries, que transmet la doctrina cristiana arreu del món. No és l’únic. D’altres de semblants porten al seu interior autèntiques llibreries flotants que visiten ports llunyans que serveixen per a mantenir la seva obra evangelitzadora. Encara serà amb nosaltres fins el proper mes de febrer, desprès emprendrà una singladura mediterrània que el durà a Eivissa i més tard, a l’estiu, a Sicília.

Per les persones que estimem els vaixells, i més els velers, veure cada dia una goleta com aquesta és un goig. A Palamós ja disposem d’alguns vaixells que es fan mirar com la barca de mitjana Rafael que aviat serà centenària, la goleta Pepa Bandera, les barques de pesca del Museu de la Pesca Estrella Polar i Gazela, o el projecte inacabat de recuperació de la teranyina Elvira que finalment marxarà cap al veí port de Sant Feliu de Guíxols. Qui més qui menys recorda amb enyorança l’ imatge del nostre port amb bona part de la flota de grans velers que ens visitaren amb motiu de la Tall Ships Race ara fa un parell d’anys. Quin munt de fotografies es dispararen en poc menys de 48 hores.

Ara que s’està redactant un nou projecte sobre el front marítim de Palamós seria un bon moment per fer un cop d’ull a l’ importància que donen nord enllà als vaixells antics i tradicionals. Són per si mateixos un magnífic decorat, un motiu pictòric o si voleu avui dia, un enquadrament fotogràfic. Només cal que mireu les postals que venen al carrer Major, capaces d’aprofitar les trobades i concentracions de barques tradicionals. Tot plegat significaria un atractiu turístic afegit, nou i diferent per a la nostra vila i un complement dinamitzador del nostre Museu.