ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dimarts, 6 d’abril de 2010

Missió impossible: aparcar a Palamós.


Palamós acaba de viure el primer acte de la seva vocació turística anual: la setmana santa. Amb crisi o sense, els carrers de la vila s’han omplert de turistes i vilatans de segona residència. La seva presència ha tornat a delatar una de les febleses del nostre poble: la manca d’aparcament. Aparcaments, carrers, voreres, passos de vianants es veuen envaïts a l’hora de dinar i sopar. Moure el vehicle privat per qualsevol necessitat esdevé un problema en el moment del retorn pels palamosins i palamosines.

Poc a poc amb el desenvolupament immobiliari han anat desapareixent solars i espais que eren usats pels passavolants que ens visitaven per comprar, passejar o degustar la cuina dels nostres restauradors. Ara, escoltat en més d’una veu, la nostra destinació es canviada per Platja d’Aro, davant aquest problema. Les persones que ens visiten acaben desesperades de voltar i voltar per trobar un lloc on deixar el vehicle. Tothom coneix l’impossibilitat aparcar al costat del seu destí, però hom ho prova.

Manca potser una visió global de la nostra vila. Mentre al poble no hi caben els cotxes, l’esplanada del port comercial, o de la Pedrera són totalment buides. Aquests són espais públics gestionats per un organisme de l’Administració: Ports de la Generalitat. Si el poble és capaç de contractar autobusos per moure els centenars de turistes que arriben amb els creuers, no seria lògic de disposar d’un sistema equivalent que transformés aquests espais en aparcaments gratuïts dissuasoris -com a moltíssimes viles europees- enllaçats amb el nucli comercial i històric? Recuperar potser aquell trenet que recorria el nostre passeig i ens acostava a la Fosca. Fa anys que es parla de la reforma del passeig. Aquesta havia de resoldre el tema amb l’ incorporació d’un aparcament soterrat. D’altres viles costaneres ja el tenen. Ara sembla que en tindrem un primer tast a l’antic camp de futbol del carrer Cervantes. Però tot plegat són projectes a mitjà termini que no resoldran el problema d’aquest estiu. De què ens serveix fer campanyes per “desestacionalitzar “ la temporada si arribar a Palamós és una odissea en transport públic, cosa que obliga a fer-ho en vehicle particular. Esdevenint aquest un problema de mobilitat. El turista ve a relaxar-se vora el mar i aquest problema no l’ajuda gens.
Regular l’aparcament als nuclis antics de Palamós i Sant Joan, controlant l’accés dels vehicles residents acreditats, seria una forma de millorar la qualitat de vida dels palamosins i palamosines. Donar solució a l’aparcament dels foranis -turistes o no - milloraria, sens dubte, la imatge que projecta Palamós més enllà de les seves gambes. Segur!