ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dilluns, 3 de maig de 2010

L’Esperit de Vent a Palamós.


Avui, dos de maig de 2010, cap als volts del migdia, des de l’espigó s'ha vist aparèixer a l’horitzó una silueta imponent. Un gran vaixell de quatre pals canviava el seu rumb i posava proa cap al port palamosí. En apropar-se arrià les veles. A la part davantera s’hi podia llegir “Wind Spirit” (L’esperit del vent). No era el primer cop que recalava a la nostra badia. Però la seva estampa i eslora, 145 m, es poden apreciar des que qualsevol punt del passeig de Mar.

Aquest gran vaixell tant sols té una capacitat de 148 passatgers. Abanderat a les Bahames porta una tripulació britànica i noruega. Tant sols 88 persones entre mariners, cambrers, personal de neteja, cuiners, etc. Disposa de sala de fitness, casino, biblioteca, perruqueria, piscina, plataforma per activitats d’esports aquàtics a més de restaurant. El “Wind Spirit” i el seu germà bessó “Star Wind” són velers totalment automatitzats. Tenen un germà gran, el “Wind Surf”, un colós de cinc pals i més de dos-cents metres d’eslora. Són capaços en tant sols dos minuts, desprès de prémer un botó, de tenir totes les seves veles ofertes al vent. De les maniobres d’issat i arriat, i les maniobres per orientar-les correctament se’n responsabilitzen un grapat de microxips i altres sistemes associats. Fins a tal punt, que el pont de comandament és obert al passatge que pot observar el govern de la nau “in situ”, mentre parlen amb el capità i els oficials.

Aquest primer creuer obre la temporada 2010 al port de Palamós. Esperem tenir de nou, de ben segur, l’ocasió de veure aquesta meravella construïda l’any 1998 i renovada el 2007. Es tracta d’un veler del segle XXI. Una aposta de “slow-sailing” (navegació tranquil•la). Set dies per anar de Barcelona a Nice. Aproximadament un dia de navegació per l’equivalent d’una hora de cotxe. De Palamós a Port-Vendres, Sété, Marseille, Le Lavandou, Cannes i Nice. Llàstima que tot plegat superi amb escreix els 2.000,00€ per persona.

Per aquelles persones que estimem la mar i la navegació, gaudir de la presència d’un vaixell com aquest tant a prop és una bona notícia. N’arribaran d’altres, més grans i amb molts més passatgers. Comerciants i restauradors estan a punt per rebre’ls. Però cap d’ells tindrà l’estranya silueta d’aquest vaixell evolucionat que ens recorda, d’alguna forma, com era el transport de fa un segle endarrere.
Benvingut Esperit del Vent!