ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dijous, 27 de maig de 2010

Palamós versus Sete?

Estrany el proper cap de setmana. En menys de 100 milles marines i a la mateixa mar, la Mediterrània, coincideixen dues manifestacions marineres prou importants, Palamós i Sète, per dividir la magre flota tradicional catalana entre ambdues. La manca de coordinació d'una banda i de voluntat de treball en xarxa, de col·laboració entre entitats i fins i tot administracions té, de nou, una nova evidència a partir de divendres 28 de maig. No s'enten de cap altra manera que en un tall de litoral tant curt es facin dues activitats d'questa mena sense aprofitar les energies d'ambdues i, en setmanes consecutives, per exemple, no es facin de forma complementària. La festa de la nostra vila, bianual, té, des de bon començament un to mediterrani, un aire de constant improvització que provoca situacions com la que es viurà el proper cap de setmana.


Palamós Terra de Mar 2010 arriba a la seva quarta edició. Aquest any dedicada a l’ investigació marítima amb la presència d’alguns vaixells representatius, exposició temporal i activitats paral•leles a les darreres edicions. La cita comença el divendres 28 i acaba diumenge 30 de maig al port de Palamós (al costat del Museu de la Pesca). L’edició actual incorporarà un concurs de ranxos mariners , un munt d’activitats organitzades pel Club de Rem de Palamós, concurs fotogràfic, exhibició d’embarcacions clàssiques a motor i tradicionals a vela i una actuació musical. Trobareu el programa més complet a http://www.palamos.cat/ .
Notareu aquells que us preneu la molèstia de consultar el programa que La Mar d'Amics hi participa d'una forma forània. Finalment cap de les activitats que va propossar fa mesos han tingut cabuda dins la festa marinera. El seu treball per la recuperació del patrimoni marítim immaterial en els Jocs Tradicionals Mariners s'ha vist novament obviat sense cap mena de justificació cohorent. L'entitat viu, un cop més, una segregació clara en qualsevol proposta que fa al municipi. De fet aquest darrer any ja ha traslladat les seves Tertúlies Marineres a Sant Feliu de Guíxols. "Ells s'ho perden!".
Caldria recordar que la darrera VIII Trobada d'Embarcacions Tradicionals fou organitzada per La Mar d'Amics l'any 2005. Han passat doncs 5 anys i tres edicions del Palamós Terra de Mar perquè els seus organitzadors Museu de la Pesca- Ajuntament de Palamós, recordessin que s'havia perdut aquesta activitat participativa i atractiu turístic per la nostra vila. La Mar d'Amics provà per un parell de cops tornar a organitzar-la, però davant la manca de suport i la indiferència ho hagué de deixar còrrer. Ara tornaran a comptar els ordinals. Era un bon any, donat que ha baixat el nombre total de trobades, però, lamentablement, no és una bona data.


L’Escale a Sète - festa de tradicions marítimes comença el dijous 27 de maig i arriba a diumenge 30 de maig. En ella s’hi podran trobar :exposicions de pintura relacionades amb el mar, desfilada tradicional, conferències, projeccions, navegacions, desfilades nàutiques, cançó marinera, concerts, i fins i tot una regata de la Extreme Sailing Series (els fórmules del mar). Sète comptarà amb la presència dels sardinals Santa Espina i Sant Elm que l’estiu passat feren la travessa Calella -Fornells en companyia d’altres d’aquelles terres. Segons les informacions rebudes, Escale à Sète pretén ser, paraules textuals, el "Brest del Mediterrà". Ens trobem segurament davant d'una aposta important per allò que fa a la mesura com a la inversió pressupostària d'un event. Més informació a http://blog.francetv.fr/escaleasete/index.php/2010/01/17/162361-escale-a-sete-le-rendez-vous-2010

Palamós versus Sète, una llàstima de paradigma que mai s'havia d'haver produït en les mateixes dates.

Un cap de setmana amb dues opcions, potser excessives, per triar, atansar-s’hi, participar i gaudir del mar i del seu patrimoni tangible i intangible.

1 comentari:

Joan Sol ha dit...

Realment, aquest "divorci" entre l'Ajuntament de Palamós i La Mar d'Amics és incomprensible, i no s'entén com en l'organització de la festa marinera més destacada de Palamós no hi està plenament integrada l'associació local. A mi em sembla molt més greu i molt més lamentable això que el fet que coincideixin dues manifestacions semblants el mateix cap de setmana.

En fi, jo estaré a Palamós dissabte i si alguna embarcació necessita un tripulant, ja ho sap.

A reveure!