ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!diumenge, 27 de juny de 2010

Doble mesura


Fa pocs dies vaig poder observar com un policia municipal denunciava un vehicle estacionat a la plaça de la Catifa de Palamós quan passaven deu minuts de les vuit del matí . El seu propietari arribà exactament en aquell moment i, tot i les excuses, la denuncia seguí el seu tràmit. Era just, aquest estava estacionat en una zona de càrrega i descàrrega que feia exactament deu minuts havia començat el seu servei. No hi havia cap camió esperant i estava acompanyat d’altres turismes que també ocupaven l’espai.

Dissabte al vespre de festa major la circulació de vehicles per Palamós era caòtica. I provar d’estacionar a la via pública, en un aparcament lliure o de peatge encara ho era més. Voreres, parterres, passejos eren plens de vehicles. A la zona del Pedró era escandalosa la imatge de tot el passeig de les Pites,que mira sobre el port Marina, plena de cotxes. El vial del port es trobava absolutament col•lapsat, qualsevol espai sobre les voreres era ocupat per quatre rodes. Cosa que feia molt difícil el trànsit de les persones que anaven a peu, i que sovint havien de baixar de la vorera a la calçada per superar l’obstacle motoritzat que havia ocupant la zona de vianants.

Ah! Tant el moll comercial, com la esplanada de la Pedrera eren totalment buits, tancats i barrats. Tant difícil és gestionar el seu ús , encara que fos de forma puntual, pels nostres polítics municipals amb Ports de la Generalitat? El Port de Palamós és o no és un espai públic?

Diu la dita: “Per Nadal tot si val”. Sembla que la nostra Policia Municipal també ho aplica a la Festa Major. Segons la premsa escrita les forces de l’ordre foren reforçades durant aquells dies. Amb tot, semblà que en sobressin. Si us vàreu acostar a la “Descarrilada”del carrer Sardenya el mateix dissabte a la tarda. Fins a sis agents eren en aquell indret -la Plaça de la Catifa- per controlar la seguretat d’aquella activitat. O bé, durant la sortida de la fragata “Americo Vespucci” el diumenge al matí, durant la maniobra de la qual -prop d’una hora- la nostra “Policia Municipal Marítima” estigué ocupada en ella, enlloc d’estar vigilant el compliment de la protecció de les zones de bany del nostre litoral, cosa per la qual fou adquirida l’embarcació segons el propi ajuntament. Protegir, si és necessari, la sortida d’un vaixell militar d’un port és competència de les mateixes forces de l’ordre que vigilen i controlen el nostre mar i litoral, i aquestes no són precisament les policies municipals.

Els deu minuts de retard en retirar un vehicle a les vuit del dematí d’un dia laborable foren castigats legalment. També era legal retirar amb la grua municipal, o si més no denunciar, tots els vehicles que ocupaven passejos, zones de vianants, parterres,... però no s’actuà... era Festa Major. Viure i treballar a Palamós està més castigat que venir-hi a divertir-se? La flexibilitat i la tolerància de la nostra Policia té una doble vara de mesura.