ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dimarts, 15 de juny de 2010

Fins quan?


Contra la impunitat - Per la dignitat de les víctimes del franquisme

Sembla clar que la societat civil es posiciona de nou clarament davant una situació injusta provocada paradoxalment per la Justícia del nostre país. El treball presentat per aquest col·lectiu d'artistes sobta en donar un paper protagonista a persones fins ara anònimes, desconegudes que, a més, moltes d'elles poden ser considerades com a desaparegudes setanta anys més tard.

El projecte Cultura contra la Impunitat començà a mobilitzar-se l'abril pasat en favor d'una investigació judicial sobre la ventura dels prop de 114.000 desapareguts de la Geurra Civil (1936-39) i dels anys de la dictadura del general Franco (1939-75).

Aquest projecte també recolza el jutge Baltasar Garzón, que l'any 2008 inicià una investigació de referència que li ha costat un judici,encara sense data, i la suspensió temporal del seu càrrec, degut a que la llei d'Amnistia de l'any 1977 inclou als responsables d'aquesta mena de delictes. Tot i que les lleis penals internacionals especifiquen que els delictes contra la humanitat mai prescriuen, com ja s'ha pogut veure en alguns procesos internacionals contra altres dictadors sudamericans.

El Congrès dels Diputats espanyol aprovà a finals de l'any 2007 la Llei de la Memòria Històrica, que pretén rehabilitar a les víctimes de la Guerra Civil, recolzar l'obertura de les foses comuns i l'identificació de les seves restes per poder restituir-les a les seves famílies. Aquesta tasca, tres anys més tard es troba encara a les basseroles, sobretot en les comunitats governades pel Partit Popular, tot i que en moltes d'altres aquestes tasques es segueixen trobant amb impediments de tota mena. Cal recordar que les víctimes del costat franquistes descansen des de fa dècades en llurs sepultures familiars.

Per tancar les ferides d'aquesta trista pàgina de l'història recent del nostre país, ara que ens trobem en un dels períodes de pau més llargs mai viscuts, cal fer que els milers de famílies espanyoles i catalanes deixin d'esperar als seus antecesors injustament assassinats i desapareguts...

FINS QUAN?