ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dissabte, 30 d’octubre de 2010

Digital Theatre Words en català.


Aquesta mateixa setmana a Amsterdam hi ha hagut una reunió d’editors del Digital Theatre Words , el diccionari que la OISTAT (Organització Internacional d’Escenògrafs, Tècnics i Arquitectes de Teatre) està elaborant en aquests moments, que serà presentat l’any vinent a Praga (República Txeca). He tingut el goig de participar com a Editor de la llengua catalana en ella. Allà a més de tractar sobre aspectes tècnics de l’edició s’ha parlat de la importància del coneixement del lèxic propi del teatre en cadascuna de les més de trenta llengües que hi apareixeran.

El treball de la delegació catalana que estic coordinant serà fruit de la col•laboració d’un bon nombre de professionals dels diferents àmbits de l’escena: escenògrafs, luminotècnics, productors, tècnics d’àudio, etc.... Sense la seva col•laboració la que serà darrera versió d’aquell “Theatre Words” aparegut el 1986 per primer cop, tornaria a caure en molts dels errors anteriors, quan el treball fou encomanat a persones alienes al món de la faràndula, que segurament foren incapaces de trobar les complicitats i l’ajuda per comprovar que les seves propostes fossin les reals.
Aquest serà el primer cop que la llengua catalana aparegui en un treball d’aquest abast. Més de 2000 paraules amb la seva corresponent definició en totes i cadascuna de les llengües participants, acompanyades moltes d’elles d’il•lustracions. Serà un treball viu i de lliure consulta a través d’Internet. Disposarà de tres diferents motors de recerca a través del mot, de l’àmbit i de la imatge. Ens caldrà però esperar a l’estiu del 2011 per poder-lo consultar.