ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dijous, 4 de novembre de 2010

Per una cuina municipal de disseny a Palamós

Fa uns dies a la tertúlia dels dimecres del programa “Es l’Hora” de Ràdio Palamós es parlava de les constants oportunitats perdudes per la vila de Palamós per portar endavant projectes singulars. En un moment d’aquesta conversa informal radiofònica algú digué que ja es pensava en enderrocar l’estadi del F.C. Palamós per edificar-hi pisos. Desconec si això és realment cert. Però en el cas de ser-ho es perdria una oportunitat única per la vila. L’emplaçament ara perifèric de l’estadi serà en pocs anys molt més centralitzat amb el desenvolupament de la nova àrea urbanística que aprovà el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal. El milers de metres quadrats que ocupa l’estadi permetrien la ubicació de... Aquí és on haurien d’actuar uns polítics municipals amb la suficient talla, empenta i coratge per CREAR quelcom que sigui capaç de tornar a posar Palamós en el mapa.
Darrerament em viscut, silenciosament, l’anul•lació de vàries escales de creuers. Aquesta aposta s’ha demostrat positiva, però les grans inversions que s’han fet per fer-los arribar sembla que no es reflecteixen a les caixes del comerç ni la restauració locals. És molt possible que l’aposta sigui bona però Palamós, avui per avui, ranqueja per manca d’una oferta cultural o senzillament d’oci que la faci diferent. Calen idees. Fa unes setmanes es presentà el projecte de la plaça Cívica que acompanyarà el nou edifici de l’Ajuntament a l’antic camp de futbol del carrer Cervantes. Bravo! Fins i tot l’oposició més radical a l’acció de govern municipal ha alabat el projecte. No és necessari que els polítics siguin creatius. Però sí que han de ser ells els capaços de delegat aquesta capacitat als professionals: arquitectes, tècnics de màrqueting, emprenedors,... Hi ha exemples llunyans de ciutats que partien de molt més avall. Bilbao i l’aposta pel Guggenheim és potser una punta de llança. Més proper seria l’exemple del Caldea d’Andorra la Vella, o el Thalassia a Sant Pedro del Pinatar (Múrcia) que ha incorporat un gran hotel, centre de convencions i un centre termal d’aigua marina en un poble de dimensions i serveis molt semblants al nostre. En la fotografia que acompanya aquest text hi ha un senzill fotomuntatge que ha fet volar tot el centre Thalasia i la posat en el lloc de l’actual estadi. És un exercici senzill per veure que el nostre municipi encara té camp per avançar. Només cal aprofitar-l’ho.
Centenars de viles catalanes voldrien disposar de les oportunitats que tenim com a poble: mar, platja, port, paisatge, muntanya, història, restauració, pesca, marines d’esbarjo, museu, teatre, cinema, hospital, vida associativa, comerç, clima temperat,... Amb aquests ingredients és fa difícil pensar que no en pugui sorgir un plat apetitós. Fins ara hem fet cuina tradicional, exquisida, però la de sempre. Potser ara cal provar la cuina de disseny.