ATENCÓ CANVI D'ADREÇA

Per motius desconeguts aquesta pàgina no permet de pujar-hi més escrits. Per la qual cosa Escenavegant el trobareu a la següent adreça:

escenavegant.blog.com

Combinar les tramoies del teatre i l'eixàrcia d'un vaixell. Trepitjar la coberta de fusta i les taules de l'escenari. Contrastar la foscor del treball amb la llum del mar. Estar envoltat de persones desconegudes o navegar amb aquells qui estimes. Recuperar vells bastiments com recuperem belles escenes. Aprendre cada dia una mica més i tenir el goig de poder transmetre aquest coneixement als altres. Aquest és en escenavegant. Salut!dijous, 6 de gener de 2011

Casualitats electorals.

El proper dia 22 de maig de 2011 estan convocades les properes eleccions municipals. El dia 2 de gener el diari El Punt anunciava la inauguració del Centre de Patrimoni de Palamós, ubicat a l’antiga església del Carme del barri vell, en una data pròxima a la diada de Sant Jordi. En les darreres convocatòries electorals s’establia una data límit per a “inaugurar” obres per part dels nostres representats electes, materialitzades amb diners públics -és a dir, de tots - , davant la rauxa que s’havia fet tradicional de tallar cintes. Aquesta data és aproximadament d’un mes.


Per tant sorprèn, o potser no, que la licitació, adjudicació, execució i posterior inauguració d’una obra aturada des de l’any 2008, es concentri en els darrers quatre mesos del mandat municipal. Però segurament aquest no serà l’únic cas. A poc més d’un trimestre també resten per inaugurar altres àmbits municipals. Un exemple és el muntatge de les restes de l’antic convent dels Agustins de Palamós dalt del Pedró. Un espai de nova creació, remodelant un altre que no tenia masses anys, que incorpora les restes conservades de la portalada, fragment del claustre i el rosetó. Un espai que esdevindrà, si l’ incivisme no l’espatlla, en un nou punt d’atractiu pels nostres visitants. Un espai per fer fotografies i descobrir l’altra vessant de la península palamosina. Obra materialitzada gràcies a allò que hom ha anomenat “Pla Zapatero”, que hauria d’estar acabada, però que, curiosament, s’està retardant... Un altre espai que s’afegirà a aquest llistat de cintes per tallar serà la diverses vegades inaugurada Nau de 50 metres. Aquest cop serà la insonorització i els accessos. També conseqüència del mateix “Pla Zapatero” i que s’hauria d’haver enllestit fa uns mesos. A aquestes estrelles caldrà afegir asfaltats de darrera hora i algun que altre conill sortit del barret.


Hi ha inauguracions que molts palamosins i palamosines esperem. N’hi ha una d’especial que fa anys i panys. Però tampoc en aquesta legislatura la veurem. Potser, si les enquestes no van bé, s’arribarà a enterrar alguna càpsula del temps dins una primera pedra. La piscina municipal segueix sent una entelèquia. O... algú recorda que la nostra vila té una Estació Marítima, inaugurada pels Prínceps del regne i absolutament infra-utilitzada, i en canvi seguim sense Estació d’Autobusos. El més curiós és que cap grup polític amb representació municipal en parla. Segurament perquè el transport públic inter-comarcal i municipal és tal desori que només aquelles persones sense cap altra opció l’usen. Sembla que no hi hagi res a fer!


Però d’allò que es parlarà en els propers mesos serà del desenvolupament del Pla de Barris i de l’obra faraònica de la nova Plaça Cívica, nou Ajuntament i aparcament subterrani als terrenys de l’antic camp de futbol del Carrer Cervantes. Una bona idea, un bon projecte que serà capaç de tapar moltes altres misèries de la vila. Si no sabeu quines, només cal que enlloc de passejar pel centre històric i comercial us acosteu als carrers de l’Eixample, del Pla d’es Pla, al Balitrà, als voltants de l’Escola Vilaromà. Allà descobrireu una altra vila, una cara B del Palamós turístic, dels creuers i les gambes .

1 comentari:

Far de la Banya ha dit...

Hola Jordi,

Salutacions!

Et deixo un petit detall virtual al Far de la Banya...
Una abraçada,

Eduard